top of page
IMG_8526-2.jpg

De kracht van Helena en haar lessen is dat je het gevoel krijgt te kunnen schrijven. Ze stimuleert op een zeer positieve manier zodat je steeds beter gaat schrijven en er veel plezier aan beleeft.

Simone van Leeuwen

 

Tijdens de lessen van Helena hangt er een vertrouwde sfeer waardoor iedereen durft te schrijven. Doordat de groepen 

klein zijn krijgt iedereen genoeg aandacht. De manier waarop ze lesgeeft is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren schrijvers. Ik heb van haar geleerd hoe fantasie en schrijftechnieken worden samen gesmolten tot een kloppend verhaal. Ze laat door middel van opdrachten zien hoe je het verhaal sterker kan maken.

Barbara Masbeck

Helena’s manier van lesgeven sprak mij meteen aan. Ik schreef al korte verhalen, maar wilde mijn schrijven verbeteren. Haar feedback was altijd opbouwend, waardoor mijn zelfvertrouwen groeide. Ik heb veel aan haar cursus gehad. Ze stimuleerde mij om nog meer te schrijven en dat resulteerde in een tweede kinderboek. 

Gerda Bijlsma

Schrijven is magie. Iedere impuls, ieder klein dingetje dat voorbijkomt, een flard van een zin, iets dat je raakt, ziet, hoort, voelt of ruikt kan het begin van een verhaal of een roman zijn. 

 

In mijn workshops en cursussen krijg je opdrachten die inspireren, maar je ook uitdagen. Ik stimuleer, begeleid en moedig je aan om jouw eigenheid en persoonlijke talent verder te ontwikkelen. Je krijgt eerlijke en opbouwende kritiek, zodat je verder kunt en jouw verhaal groeit.

 

 

Het schrijven van verhalen heeft voor mij drie peilers: schrijven vanuit de creatieve flow, het toepassen van schrijftechnieken en schrijven met de lezer in gedachten.

Ik werk met kleine groepen waardoor iedereen de aandacht krijgt die hij nodig heeft.

bottom of page