Ciao!

Welkom! Mijn naam is Helena Jansz, schrijver en beeldend kunstenaar. Schrijven is voor mij een primaire levensbehoefte. Van kleins af aan schrijf ik verhalen,      dagboeken en eindeloos veel brieven. Altijd en overal.

 

Op de Schrijversvakschool in Amsterdam kreeg ik de juiste tools aangereikt om verder te gaan en publiceerde korte verhalen. Later maakte ik voor een fotoblad interviews en artikelen. 

 

Vanuit de wens mijn passie en kennis te delen heb ik eind 2015 het SchrijfAtelier in Zaandam opgericht. Mijn doel is inspireren en de liefde voor dit mooie vak uit te dragen. 

Ik geef les in Purmerend en Zaandam.

SchrijfAtelier

Het FluXus SchrijfAtelier is een fijne plek in de Zaanstreek waar iedereen die van schrijven houdt kan onderzoeken wat schrijven voor hem of haar kan betekenen.

Bij het SchrijfAtelier werken we veel vanuit de creatieve flow, het spontaan laten ontstaan van zinnen en tekst. Een les begint met korte opdrachten, die steeds wat meer uitdaging krijgen. Inspiratie komt uit de deelnemer zelf, soms gestuurd door een thema, een tekst of een tekening. Ieder detail, hoe klein of absurd ook, kan een beginpunt 

zijn. Langzaam bouwt het verhaal zich op. We schrijven met pen en papier. 

 

Het SchrijfAtelier is dé plek om anderen met dezelfde passie te ontmoeten. Het is één keer in de maand op woensdag . Je kunt een strippenkaart voor 5 x nemen of losse lessen nemen. 

Cursus/workshop

Heb je een verhaal in gedachten of ben je nieuwsgierig naar wat schrijven voor jou kan betekenen?

In mijn cursussen en workshops ontdek je het plezier in schrijven en wat het voor jou kan betekenen. Aan de hand van uitdagende en creatieve schrijfoefeningen ga je onderwerpen verkennen en moedig

ik je aan om over je eigen schaduw heen te stappen. 

Coaching

Heb je wat extra begeleiding nodig, dan is coaching misschien iets voor jou. Dit kan via de digitale kanalen zoals: Zoom, Skype of FaceTime.

Agenda

Programma najaar 2020

FluXus SchrijfAtelier in Zaandam

Gastdocent Heleen van Wiechen bij het FluXus SchrijfAtelier 

 

Woensdag 21 oktober heeft het FluXus SchrijfAtelier een speciale gastdocent in huis waar we met recht trots op zijn. Theaterdocent Heleen van Wiechen biedt een workshop toneelschrijven. Van 10.00 - 12.00 uur

 

Heleen van Wiechen studeerde in 2001 als Docent Theater af aan de Hogeschool voor de Kunsten in haar geboorteplaats Kampen. Met het diploma van ArtEZ op zak begon ze aan de meest afwisselende baan: zelfstandig ondernemend theatermaker, theaterdocent en regisseur (en daar is ze nog elke dag blij mee!)
Vanaf 2001 heeft Heleen gewerkt aan verschillende (muziek-) theaterproducties, theaterprojecten ontwikkeld en uitgevoerd, lesgegeven op jeugdtheaterscholen en centra voor amateurkunst en ze blijft altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen: in 2018 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool Amsterdam, met als hoofdvak toneelschrijven en in oktober verschijnt de eerste bundel theaterteksten: Groeipijn. Tijdens de workshops Toneelschrijven zoekt Heleen met de cursisten in ritme en taal, naar plot en personages en vooral naar de vraag: Wat wil dit personage écht?

www.heleenvanwiechen.nl

Aanmelden verplicht: helenajansz@gmail.com

Volgende data: 18 november en 16 december

Vol

Start 6 oktober 2020 van 19.30 uur - 21.30 uur 

Duik in de wereld van personages, spanningsboog en conflict

Heb je een idee voor een verhaal of het verlangen om te schrijven? Onder de bevlogen leiding van docent Helena Jansz duik je in de wereld van personages, perspectief, spanningsboog en dialoog. Kortom de ingrediënten die je nodig hebt om een goed verhaal te schrijven. Iedere les komt er een nieuw aspect aan bod. De teksten worden in de les voorgelezen. Je leert feedback geven en je krijgt feedback, waardoor je verhaal kan groeien. 

Gratis proefles op dinsdag 8 september van 13.00 - 15.00 uur


De cursus is 8 keer en wordt om de week gegeven.

Data: 6 en 20 oktober, 3 en 17 november 1 en 15 december 5 en 19 januari 2021

Aanmelden: info@wherelant.nl 

Programma 2021

Cursus Kort Verhaal bij FluXus, Zaandam

Data: 3 en 17 februari, 3, 17, 31 maart, 14 en 28 april en 19 mei

Woensdag van 10.00 - 12.00 uur

 

Cursus Kort Verhaal

In deze cursus werk je aan een of meerdere verhalen vanuit een eigen gekozen thema of onderwerp. In deze acht lessen ga je op zoek naar jouw stem en persoonlijke stijl. Iedere les is er aandacht voor een van de schrijftechnieken. Naast de verhaallijn en spanningsboog onderzoek je en ga je een relatie aan met jouw personages. Ook leer je een goede dialoog schrijven. Feedback geven en ontvangen is onderdeel van de cursus. Misschien weet jij al waar je over wilt schrijven en zo niet dan komt het vanzelf tijdens een van de opdrachten naar boven.

Kosten: 180,00 euro

Aanmelden: helenajansz@gmail.com

Please reload

Bij de cursus Kort Verhaal heb ik veel geleerd over het proces van schrijven. Ik schrijf nu met de lezer in gedachten.  Door de positieve feedback van Helena Jansz heb ik de cursus als heel prettig ervaren.

Roely de Gorter

h e l e n a

j a n s z