h e l e n a   j a n s z

Welkom! Mijn naam is Helena Jansz, schrijver en beeldend kunstenaar. Schrijven is voor mij een primaire levensbehoefte. Van kleins af aan schreef ik verhalen, dagboeken en eindeloos veel brieven. Altijd en overal.

 

Op de Schrijversvakschool in Amsterdam kreeg ik de juiste tools aangereikt om verder te gaan en publiceerde korte verhalen. Later maakte ik voor een fotoblad interviews en artikelen. 

 

Vanuit de wens mijn passie te delen heb ik eind 2015 het SchrijfAtelier in Zaandam opgericht. Mijn doel is inspireren en de liefde voor dit mooie vak uit te dragen.

Ik geef les in Purmerend en Zaandam.

Ciao!

Het FluXus SchrijfAtelier is een fijne plek in de Zaanstreek waar iedereen die van schrijven houdt kan onderzoeken wat schrijven voor hem of haar kan betekenen.

Bij het SchrijfAtelier werken we veel vanuit de creatieve flow, het spontaan laten ontstaan van zinnen en tekst. Een les begint met korte opdrachten, die steeds wat meer uitdaging krijgen. Inspiratie komt uit de deelnemer zelf, soms gestuurd door een thema, een tekst of een tekening. Ieder detail, hoe klein of absurd ook, kan een beginpunt 

zijn. Langzaam bouwt het verhaal zich op. We schrijven met pen en papier. 

 

Het SchrijfAtelier is dé plek om anderen met dezelfde passie te ontmoeten. Het is één keer in de maand op woensdag . Je kunt een strippenkaart voor 5 x nemen of losse lessen nemen. 

SchrijfAtelier

Heb je een verhaal in gedachten of ben je nieuwsgierig naar wat schrijven voor jou kan betekenen?

In mijn cursussen en workshops ontdek je het plezier in schrijven en wat het voor jou kan betekenen. Aan de hand van uitdagende en creatieve schrijfoefeningen ga je onderwerpen verkennen en moedig

ik je aan om over je eigen schaduw heen te stappen. 

Cursus/workshop

Heb je wat extra begeleiding nodig, dan is coaching misschien iets voor jou. Dit kan persoonlijk op locatie of via Skype.

Coaching

Agenda

FluXus SchrijfAtelier via ZOOM

Woensdag 24 juni Fluxus Schrijfatelier online via Zoom.us

Van 10.00 - 12.00 uur. 

 

Informatie: www.fluxus.nl of mail: helenajansz@gmail.com

Zoek je een inspirerende plek waar je met anderen kan schrijven

onder leiding van een ervaren docent? Het FluXus SchrijfAtelier is

die plek in de Zaanstreek!

 

Adres: Fluxus Centrum voor de Kunst

Westzijde 168

1506 EK  Zaandam

Een Fluxus Plus activiteit!

Workshop Feedback bij FluXus Zaandam

Woensdag 10 juni 2019

Van 10.00 - 12.00 uur

 

Heb je een verhaal waar je feedback op wilt hebben? 

Wat gaan we doen? Jouw verhaal wordt hardop gelezen door één van de deelnemers of de docent. Door te luisteren krijg je meteen een andere kijk op je verhaal. Je hoort bijvoorbeeld waar het stroef loopt, dat een zin anders geconstrueerd moet worden of dat je een scene beter naar een andere plek kunt verplaatsten. We gaan in op het perspectief, de spanningsboog en de dialogen. Daarnaast krijg je feedback uit de groep en van de docent.

 

Tijd: 10.00 - 12.00  

Kosten zijn: 25,00.

Aanmelden: helenajansz@gmail.com

Meer informatie: www.fluxus.nl

Start 6 oktober 2020 van 19.30 uur - 21.30 uur

Duik in de wereld van personages, spanningsboog en conflict

Heb je een idee voor een verhaal of het verlangen om te schrijven? Onder de bevlogen leiding van docent Helena Jansz duik je in de wereld van personages, perspectief, spanningsboog en dialoog. Kortom de ingrediënten die je nodig hebt om een goed verhaal te schrijven. Iedere les komt er een nieuw aspect aan bod. De teksten worden in de les voorgelezen. Je leert feedback geven en je krijgt feedback, waardoor je verhaal kan groeien. 


De cursus is 8 keer en wordt om de week gegeven.

Data: 6 en 20 oktober, 3 en 17 november 1 en 15 december 5 en 19 januari 2021

Aanmelden: info@wherelant.nl 

Start dinsdag 24 september van 13.00 - 15.00 uur

In ieder mens schuilt een schrijver!

Met docent Helena Jansz ga je op ontdekkingsreis in de wereld van het verhaal. Je krijgt een breed scala aan opdrachten en schrijftechnieken aangereikt en je leert werken vanuit de realiteit en fantasie. Je gaat op zoek naar jouw stem en persoonlijke stijl. Er komen verschillende thema's aan bod, waaronder het kinderverhaal. Voorlezen en luisteren naar elkaars verhalen stimuleert en inspireert. Je zult merken dat ook jij een verhaal te vertellen hebt!

 

De cursus is 8 keer en wordt om de week gegeven.

Data: 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december en

14 januari 2021

 

Aanmelden: info@wherelant.nl 

Please reload

Bij de cursus Kort Verhaal heb ik veel geleerd over het proces van schrijven. Ik schrijf nu met de lezer in gedachten.  Door de positieve feedback van 

Helena Jansz heb ik de cursus als heel prettig ervaren.

Roely de Gorter

h e l e n a

j a n s z