Welkom! Mijn naam is Helena Jansz, schrijver en beeldend kunstenaar. Schrijven is voor mij een primaire levensbehoefte. Van kleins af aan schreef ik verhalen, dagboeken en eindeloos veel brieven. Altijd en overal.

 

Op de Schrijversvakschool in Amsterdam kreeg ik de juiste tools aangereikt om verder te gaan en publiceerde korte verhalen. Later maakte ik voor een fotoblad interviews en artikelen. 

 

Vanuit de wens mijn passie te delen heb ik eind 2015 het SchrijfAtelier in Zaandam opgericht. Mijn doel is inspireren en de liefde voor dit mooie vak uit te dragen.

Ik geef les in Purmerend en Zaandam.

Ciao!

Het FluXus SchrijfAtelier is een fijne plek in de Zaanstreek waar iedereen die van schrijven houdt kan onderzoeken wat schrijven voor hem of haar kan betekenen.

Bij het SchrijfAtelier werken we veel vanuit de creatieve flow, het spontaan laten ontstaan van zinnen en tekst. Een les begint met korte opdrachten, die steeds wat meer uitdaging krijgen. Inspiratie komt uit de deelnemer zelf, soms gestuurd door een thema, een tekst of een tekening. Ieder detail, hoe klein of absurd ook, kan een beginpunt 

zijn. Langzaam bouwt het verhaal zich op. We schrijven met pen en papier. 

 

Het SchrijfAtelier is dé plek om anderen met dezelfde passie te ontmoeten. Het is één keer in de maand op woensdag . Je kunt een strippenkaart voor 5 x nemen of losse lessen nemen. 

SchrijfAtelier

Heb je een verhaal in gedachten of ben je nieuwsgierig naar wat schrijven voor jou kan betekenen?

In mijn cursussen en workshops ontdek je het plezier in schrijven en wat het voor jou kan betekenen. Aan de hand van uitdagende en creatieve schrijfoefeningen ga je onderwerpen verkennen en moedig

ik je aan om over je eigen schaduw heen te stappen. 

Cursus/workshop

Heb je wat extra begeleiding nodig, dan is coaching misschien iets voor jou. Dit kan via de digitale kanalen zoals: Zoom, Skype of FaceTime.

Coaching

Agenda

Gratis proeflessen in september

Fluxus Zaandam

Schrijfatelier op 5 september van 14.00 - 14.45 uur

Kort Verhaal op 5 september van 15.00 - 15.45 uur

Opgeven: www.fluxus.nl

Wherelant Purmerend

Kort Verhaal op dinsdag 8 september van 13.00 - 15.00 uur

Creatief Schrijven op donderdag 10 september van 19.45 - 21.45 uur

Opgeven; www.wherelant.nl

Cursus Kort Verhaal bij FluXus, Zaandam

Data: 16 en 30 sept, 28 okt, 11 en 25 nov, 9 dec, 6 en 20 januari 2021

Woensdag van 10.00 - 12.00 uur

 

Cursus Kort Verhaal

In deze cursus werk je aan een of meerdere verhalen vanuit een eigen gekozen thema of onderwerp. In deze acht lessen ga je op zoek naar jouw stem en persoonlijke stijl. Iedere les is er aandacht voor een van de schrijftechnieken. Naast de verhaallijn en spanningsboog onderzoek je en ga je een relatie aan met jouw personages. Ook leer je een goede dialoog schrijven. Feedback geven en ontvangen is onderdeel van de cursus. Misschien weet jij al waar je over wilt schrijven en zo niet dan komt het vanzelf tijdens een van de opdrachten naar boven.

Gratis proefles 5 september op de Open Dag van 15.00 - 15.45 uur

Maximaal vijf deelnemers

Kosten: 180,00 euro

Aanmelden: helenajansz@gmail.com

Start 6 oktober 2020 van 19.30 uur - 21.30 uur

Duik in de wereld van personages, spanningsboog en conflict

Heb je een idee voor een verhaal of het verlangen om te schrijven? Onder de bevlogen leiding van docent Helena Jansz duik je in de wereld van personages, perspectief, spanningsboog en dialoog. Kortom de ingrediënten die je nodig hebt om een goed verhaal te schrijven. Iedere les komt er een nieuw aspect aan bod. De teksten worden in de les voorgelezen. Je leert feedback geven en je krijgt feedback, waardoor je verhaal kan groeien. 

Gratis proefles op dinsdag 8 september van 13.00 - 15.00 uur


De cursus is 8 keer en wordt om de week gegeven.

Data: 6 en 20 oktober, 3 en 17 november 1 en 15 december 5 en 19 januari 2021

Aanmelden: info@wherelant.nl 

Start dinsdag 24 september van 13.00 - 15.00 uur

In ieder mens schuilt een schrijver!

Met docent Helena Jansz ga je op ontdekkingsreis in de wereld van het verhaal. Je krijgt een breed scala aan opdrachten en schrijftechnieken aangereikt en je leert werken vanuit de realiteit en fantasie. Je gaat op zoek naar jouw stem en persoonlijke stijl. Er komen verschillende thema's aan bod, waaronder het kinderverhaal. Voorlezen en luisteren naar elkaars verhalen stimuleert en inspireert. Je zult merken dat ook jij een verhaal te vertellen hebt!

 

Gratis proefles op 10 september van 19.45 - 21.45 uur

 

De cursus is 8 keer en wordt om de week gegeven.

Data: 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december en

14 januari 2021

 

Aanmelden: info@wherelant.nl 

Please reload

Bij de cursus Kort Verhaal heb ik veel geleerd over het proces van schrijven. Ik schrijf nu met de lezer in gedachten.  Door de positieve feedback van Helena Jansz heb ik de cursus als heel prettig ervaren.

Roely de Gorter

h e l e n a

j a n s z