h e l e n a

j a n s z

Ciao! Welkom op mijn website. Mijn naam is Helena Jansz, beeldend kunstenaar en schrijver. Schrijven is voor mij een primaire levensbehoefte. Van kleins af aan schreef ik verhalen, dagboeken en eindeloos veel brieven. Altijd en overal.

 

Vanuit de wens mijn passie te delen heb ik eind 2015 het SchrijfAtelier in Zaandam opgericht. Mijn doel is inspireren zoals ikzelf door mijn docenten aan de kunstacademie en de schrijversvakschool 

ben geïnspireerd. 

Kijk rustig rond en wie weet tot schrijfs!

Schrijven

Heb je een verhaal in gedachten of ben je nieuwsgierig naar wat schrijven voor jou kan betekenen?

In mijn cursussen en workshops ontdek je het plezier in schrijven en wat het voor jou kan betekenen. Aan de hand van uitdagende en creatieve schrijfoefeningen ga je onderwerpen verkennen en moedig

ik je aan om over je eigen schaduw heen te stappen. 

Ik bied diverse cursussen aan en geef les in Zaandam en Purmerend. 

Cursus/workshop

Het FluXus SchrijfAtelier is een fijne plek in de Zaanstreek waar iedereen die van schrijven houdt kan onderzoeken wat schrijven voor hem of haar kan betekenen.

Heb je inspiratie nodig of wil je het gewoon eens proberen, dan ben je in het SchrijfAtelier op de juiste plaats. De docenten werken vanuit verschillende disciplines en met diverse schrijfmethodes waardoor het aanbod gevarieerd en inspirerend blijft. 

 

Het SchrijfAtelier is dé plek om anderen met dezelfde passie te ontmoeten. Het is één keer in de maand op woensdag . Je kunt een strippenkaart voor 5 x nemen of losse lessen nemen. 

SchrijfAtelier

Heb je wat extra begeleiding nodig, dan is coaching misschien iets voor jou. Dit kan persoonlijk op locatie of via Skype.

Coaching

Contact

Schrijven, is kijken met je ogen dicht.

Remco Campert

Quote

Woensdagochtend van 10.00 uur - 12.00 uur

1 en 15 april, 6 en 27 mei, 10 en 24 juni

Duik in de wereld van personages, perspectief en conflict

Heb je een idee voor een verhaal of het verlangen om te schrijven? Onder de bevlogen leiding van docent Helena Jansz duik je in de wereld van personages, perspectief, spanningsboog en dialoog. Kortom de ingrediënten die je nodig hebt om een goed verhaal te schrijven. Iedere les komt er een nieuw aspect aan bod. De teksten worden 

in de les voorgelezen, waardoor je feedback krijgt en leert geven.

 

Deze cursus is bedoeld voor iets gevorderden. Heb je de basiscursus gedaan, dan kun je zo meedoen. De lessen zijn om de week.

"Schrijven vanuit de natuurlijke flow heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel. Herschrijven echter tergt het tot het uiterste. Beide zijn nodig om tot een goed verhaal te komen.”

De cursus is 6 keer. Maximaal 8 deelnemers

Kosten: 130,00 euro

 

Tijd:  10.00 - 12.00 uur

Adres: Fluxus Centrum voor de Kunst

Westzijde 168

1506 EK  Zaandam

Aanmelden: helenajansz@gmail.com

SchrijfAtelier bij FluXus, Zaandam 2020

Woensdagochtend van 10.00 - 12.00

22 januari - 26 februari - 25 maart  -22 april - 20 mei - 17 juni                   

Zoek je een inspirerende plek waar je met anderen kan schrijven

onder leiding van een ervaren docent? Het FluXus SchrijfAtelier is

die plek in de Zaanstreek!

 

Adres: Fluxus Centrum voor de Kunst

Westzijde 168

1506 EK  Zaandam

De ingang van FluXus vind je aan de voorkant, Bakkery staat er boven de deur.

Dinsdagmiddag 28 januari t/m 26 mei van 13.00 uur - 15.00 uur

Tevens op donderdagavond 30 januari t/m 14 mei van 19.30 - 21.30 uur

Een brede ontdekkingstocht in de wereld van het verhaal en andere schrijftechnieken

 

In de cursus Creatief Schrijven ervaar je wat schrijven voor jou kan betekenen. Plezier in schrijven staat voorop en met de creatieve oefeningen, die coach en docent Helena Jansz, je biedt, zul je jezelf verrassen. Het programma heeft een brede opzet die je uitdaagt om zowel vanuit de fantasie als vanuit jouw persoonlijke verhaal te schrijven. Tevens biedt deze cursus een goede basis om daarna de cursus Kort Verhaal te volgen. 

De cursus is 8 keer en wordt om de week gegeven bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend

Aanmelden: info@wherelant.nl 

Dinsdag 4 februari t/m 2 juni 2020 van 13.00 uur - 15.00 uur

Duik in de wereld van personages, spanningsboog en conflict

Heb je een idee voor een verhaal of het verlangen om te schrijven? Onder de bevlogen leiding van docent Helena Jansz duik je in de wereld van personages, perspectief, spanningsboog en dialoog. Kortom de ingrediënten die je nodig hebt om een goed verhaal te schrijven. Iedere les komt er een nieuw aspect aan bod. De teksten worden in de les voorgelezen. Je leert feedback geven en je krijgt feedback, waardoor je verhaal kan groeien. 

 

Voor beginners en gevorderden


De cursus is 8 keer en wordt om de week gegeven bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend

Aanmelden: info@wherelant.nl 

Workshop Kinderverhaal, Purmerend

11 maart 2020

Van 11.00 - 12.00 uur

 

Fantasie of werkelijkheid, uit welke bron put je?

Zou je graag eens een verhaal voor je kind, kleinkind, een neefje of nichtje, een buurkind of zomaar willen schrijven? Kom dan naar deze inspirerende workshop. Via eenvoudige stappen leidt docent Helena Jansz je naar een zelfgeschreven kinderverhaal. In deze workshop kun je putten uit je eigen ervaringen of je fantasie de vrije loop laten.

Kosten € 25,00

Aanmelden: helenajansz@gmail.com

Meer informatie: www.fluxus.nl

Workshop Schrijvend mediteren, Zaandam

Woensdag 13 mei 2020

Van 10.00 - 12.30 uur

Werken aan je creatieve flow!

Fijne ontspannen schrijfworkshop waarin meditatietechnieken toegepast worden om in een nog diepere schrijfflow te komen. Wat gaan we doen. Vooral schrijven aan de hand van opdrachten, afgewisseld met zittende en staande meditatieve oefeningen. 

Een ontspannen middag waarin je gaat ontdekken hoe focus, concentratie en flow jouw schrijfproces kunnen verdiepen en versterken

 

Kosten € 25,00

Aanmelden: helenajansz@gmail.com

Meer informatie: www.fluxus.nl

Workshop Portret schrijven Zaandam

Woensdag 8 april

Van 10.00 - 12.00 uur

Een schrijvende ontdekking naar het mysterie van het portret

Een portret is niet alleen het uiterlijk van iemand, maar vooral de mysterie van het innerlijk. In deze workshop gaan we beide onderzoeken.

Het programma leidt je via korte opdrachten naar een portret dat je verder uitdiept. Schrijftechnieken zoals spanningsboog en perspectief komen aan bod. Er wordt gewerkt aan de hand van beeldmateriaal en vanuit de fantasie. 

€ 25,00

 

Inschrijven: helenajansz@gmail.com

Meer informatie: www.fluxus.nl

 

Workshop Feedback, Zaandam

Woensdag 3 juni 2019

Van 10.00 - 12.00 uur

 

Heb je een verhaal waar je feedback op wilt hebben? 

Wat gaan we doen? Jouw verhaal wordt hardop gelezen door één van de deelnemers of de docent. Door te luisteren krijg je meteen een andere kijk op je verhaal. Je hoort bijvoorbeeld waar het stroef loopt, dat een zin anders geconstrueerd moet worden of dat je een scene beter naar een andere plek kunt verplaatsten. We gaan in op het perspectief, de spanningsboog en de dialogen. Daarnaast krijg je feedback uit de groep en van de docent.

 

Tijd: 10.00 - 12.00  

Kosten zijn: 25,00.

Aanmelden: helenajansz@gmail.com

Meer informatie: www.fluxus.nl

Please reload

Schrijven vanuit de natuurlijke flow heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel. Herschrijven echter tergt het tot het uiterste.

Beide zijn nodig om tot een goed verhaal te komen

ERVARINGEN van DEELNEMERS

 

Bij de cursus Kort Verhaal heb ik veel geleerd over het proces van schrijven. Ik schrijf nu met de lezer in gedachten.  Door de positieve feedback van 

Helena Jansz heb ik de cursus als heel prettig ervaren.

Roely de Gorter

h e l e n a

j a n s z