Vijf jaar ervaring als schrijfdocent hebben me veel inzicht gegeven in wat een cursist nodig heeft. Mijn brede achtergrond geeft me een bepaalde vrijheid van kijken, beoordelen en lesgeven. Het is heel mooi om te zien hoe deelnemers in mijn lessen groeien. Als docent stimuleer en begeleid ik jouw eigenheid en persoonlijke talent. Je krijgt eerlijke en opbouwende kritiek waardoor je verder kunt en jouw verhaal groeit. Als schrijver kun je je kwetsbaar voelen en daarom is het belangrijk dat je je prettig voelt in de groep.  De interactie met de andere deelnemers is ook belangrijk. Je leert elkaar feedback geven, maar ook ontvangen. 

Het schrijven van verhalen heeft voor mij drie peilers: schrijven met de lezer in gedachten, het toepassen van schrijftechnieken en schrijven vanuit de creatieve flow. 

In het beeld ligt altijd een verhaal verborgen en in het verhaal oneindig veel beelden

 

Een van de opdrachten die ik in mijn lessen graag gebruik is schrijven aan de hand van een foto. Iedere deelnemer krijgt de opdracht om goed naar het beeld te kijken en er vervolgens een scene over te schrijven. Zitten er vijf deelnemers in de groep, dan worden er vervolgens vijf verschillende verhalen voorlezen. Het is heerlijk om docent te zijn en deze magie te mogen beleven, want schrijven is iets magisch. Iedere impuls, ieder klein dingetje dat voorbijkomt, een flard van een zin, iets dat je ziet of raakt, kan het begin van een verhaal of een roman zijn. 

Kort Verhaal

Bij de cursus Kort Verhaal krijg je de juiste technieken aangereikt om jouw schrijven verder te ontwikkelen. Een verhaal heeft een begin, een midden en een eind. Hoe creëer je sterke personages? Hoe maak je een goed plot? Een verhaallijn en spanningsboog zijn eveneens belangrijk. Je gaat dialogen schrijven en een pakkende beginzin die de lezer uitnodigen om verder te lezen. Hoe loopt jouw verhaal af? Heeft het een goed, dramatisch of een open eind? 

 

Creatief Schrijven

De cursus creatief schrijven bestaat uit losse workshops met een breed aanbod. Het is een ontdekkingsreis. Iedere les biedt een nieuw onderwerp en/of richting op schrijfgebied. Schrijven vanuit de fantasie, persoonlijk verhaal, werken met schrijftechnieken, een essay of column, gedichten en schrijven vanuit de creatieve flow. Vooral het laatste en plezier in schrijven staan voorop.

 

Het Schrijfatelier

Het schrijfatelier is voor iedereen die wil schrijven, het wil proberen of een zetje nodig heeft om verder te gaan. Losse workshops dagen de deelnemer uit om een bepaald thema al schrijvend te onderzoeken. Het is voor zowel de beginnen als de gevorderde schrijver.  

Agenda

"If there's a book you really want to read,

but it hasn't been written yet,

then you must write it."

Toni Morrison