IMG_8191-12-2.jpg

Het Fluxus SchrijfAtelier is een inspirerende plek voor iedereen die van schrijven houdt. Docent en oprichter Helena Jansz laat je ervaren wat schrijven voor jou kan betekenen. Iedere maand is er een nieuwe unieke schrijfworkshop.

Voor wie? Voor zowel de beginnende als de gevorderde schrijver die inspiratie nodig heeft.

Wat doen we? De ochtend begint met eenvoudige opdrachten die langzaamaan meer uitdaging krijgen. Vanuit een open blik en onbevangenheid zal je merken dat de creatieve flow vanzelf gaat stromen. We kennen geen goed of slecht en het plezier in schrijven staat voorop! Aan het eind van de workshop heb je een aantal korte en langere stukjes geschreven. De ervaring leert dat de deelnemer zichzelf verrast en zijn schrijven zich ontwikkelt. Met de opgedane inspiratie kun je thuis verder. We schrijven met pen en papier. 

In jou zit al een goede schrijver, maar het vraagt aandacht,

concentratie en tijd om dit talent de ruimte te geven

 

Waar schrijven we over? Het aanbod is breed. We werken met thema's, schrijftechnieken en schrijfdisciplines. Het kan een Masterclass dialoog schrijven zijn, een kinderverhaal schrijven, een column en we laten ons inspireren door schrijvers, kunstenaar en muziek. Iedere workshop is uniek!

Gastdocent. Twee keer per jaar hebben we een gastdocent in huis die voor een andere of verdiepende input zorgt.

 

Onze locatie bevindt zich op een karakteristieke zolder van de gerestaureerde Verkadefabriek in Zaandam. 

Maximaal acht deelnemers. Hierdoor blijft de kwaliteit van de workshops gegarandeerd.

AGENDA

FluXus Schrijfatelier Zaandam

12 oktober - Spannend verhaal

16 november - Portret schrijven

14 december - gastles met Marjolijn Hof

 

2023

18 januari

15 februari

15 maart

Tijdens de workshops van Helena doe ik fijne ervaringen op met schrijven over verschillende onderwerpen. Het levert me een paar uren “vormgeven” op aan wat er in me leeft. Het is altijd weer een verrassing en zo kom ik ergens aan waar ik niet eerder geweest ben! 

Winy Kuijper Koning

Iedere keer vind ik het weer heel verrassend als de opdracht mij in werelden doet komen die wel deels bekend zijn en toch ook weer niet. Mogen fantaseren, uitvergroten, je inleven in andermans gevoelens. Allemaal uitdagingen die twee uur voorbij doen vliegen.

Karen Joachim

Bij de cursus Kort Verhaal heb ik veel geleerd over het proces van schrijven. Ik schrijf nu met de lezer in gedachten. Door de positieve feedback van Helena Jansz heb ik de cursus als heel prettig ervaren.

Roely de Gorter

Iedere keer vind ik het weer heel verrassend als de opdracht mij in werelden doet komen die wel  deels bekend zijn en toch ook weer niet. Mogen fantaseren, uitvergroten, je inleven in andermans gevoelens. Allemaal uitdagingen die twee uur voorbij doen vliegen. 

Karen Joachim