top of page
IMG_8191-12-2.jpg

Workshop Column 2024


Wat is een column? Een column is een kort stukje dat over ieder onderwerp kan gaan. Het verschijnt met enige regelmaat in een krant of tijdschrift. Maar kan ook gesproken op radio, televisie of internet voorkomen.

Het mag absurd, met wat ironie. Het mag actueel zijn, maar hoeft helemaal niet. Het kan over een prullenbak in het park gaan, over de uitvinder van het zebrapad of de kanarie van de buren. Er zijn geen vast omlijnde regels en dat is wel zo prettig, want we gaan in deze masterclass vanuit de vrije flow werken.

 

De Workshop is laagdrempelig en voor iedereen die nieuwsgierig is naar dit genre. Het programma brengt je stapsgewijs naar een eigen geschreven column.

 

De Workshop is twee ochtenden.

Maximaal acht deelnemers

Cursus Kort Verhaal oktober 2024 

Woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur

Het korte verhaal is een prachtig genre in de literatuur. Wil jij leren hoe je een verhaal met een kop en een staart schrijft? Hoe goede dialogen tot stand komen? Hoe je krachtige personages en een spanningsboog creëert? Hoe je een verhaal schrijft dat de lezer vanaf de eerste regel in zijn greep houdt? Dan ben je in deze cursus precies op je plek.

In de les leer je werken met schrijftechnieken en bespreken we de voortgang van je verhaal. Thuis werk je de opdrachten uit en schrijf je verder aan je verhaal. 

 

In deze cursus van 8 lessen ontdek je hoe je inspiratie opdoet en maak je kennis met de belangrijkste schrijftechnieken die een goed verhaal nodig heeft.

 

Maximaal vijf deelnemers

In jou zit al een goede schrijver, maar het vraagt aandacht,

concentratie en tijd om dit talent de ruimte te geven

IMG_2224d.jpg

Iedere keer vind ik het weer heel verrassend als de opdracht mij in werelden doet komen die wel deels bekend zijn en toch ook weer niet. Mogen fantaseren, uitvergroten, je inleven in andermans gevoelens. Allemaal uitdagingen die twee uur voorbij doen vliegen.

Karen Joachim

Bij de cursus Kort Verhaal heb ik veel geleerd

over het proces van schrijven. Ik schrijf nu met

de lezer in gedachten. Door de positieve feedback van Helena Jansz heb ik de cursus als heel prettig ervaren.

Roely de Gorter

Tijdens de workshops van Helena doe ik fijne

ervaringen op met schrijven over verschillende

onderwerpen. Het levert me een paar uren

“vormgeven” op aan wat er in me leeft. Het is altijd weer een verrassing en zo kom ik ergens aan waar ik niet eerder geweest ben! 

Winy Kuijper Koning

Wat zeggen deelnemers:

Iedere keer vind ik het weer heel verrassend als de opdracht mij in werelden doet komen die wel  deels bekend zijn en toch ook weer niet. Mogen fantaseren, uitvergroten, je inleven in andermans gevoelens. Allemaal uitdagingen die twee uur voorbij doen vliegen. 

Karen Joachim

bottom of page