Agenda

Kort Verhaal

Bij de cursus Kort Verhaal krijg je de juiste technieken aangereikt, zodat jouw schrijven zich verder kan ontwikkelen. Een verhaal heeft een begin, een midden en een eind. Hoe maak je een goed plot? Hoe creëer je sterke personages? Je gaat dialogen schrijven en een pakkende beginzin die de lezer uitnodigen om verder te lezen. Hoe loopt jouw verhaal af? Heeft het een goed, dramatisch of een open eind? Ook leer je feedback geven en krijgen. In deze cursus werk je aan je eigen verhaal. Je gaat op zoek naar jouw stem en persoonlijke stijl. Schrijven als een ontdekkingsreis.

Creatief Schrijven

De cursus creatief schrijven biedt een breed scala aan schrijfgenres en technieken. Geschikt voor de beginnende of zoekende schrijver. Je leert werken vanuit de realiteit en fantasie. Voorlezen en luisteren naar elkaars verhalen stimuleert en inspireert. Je leert van elkaar! Uitdagende opdrachten en thema’s inspireren en helpen jou verder op je schrijfpad.

Het Schrijfatelier

Het schrijfatelier is een fijne plek waar zowel beginnende als de gevorderde schrijvers komen. De docent biedt een programma dat iedere schrijver uitdaagt. De creatieve schrijfflow wordt aangesproken en je zult merken dat ook jij een verhaal te vertellen hebt! Het is één keer in de maand op woensdagochtend. Af en toe hebben we een gastdocent in huis die een andere input op het gebied van schrijven inbrengt.

Schrijfuur

Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het schrijven van een tekst, verhaal, gedicht, column of persbericht. Je werkt aan je eigen tekst in de aanwezigheid van een docent. Samen schrijven stimuleert!

Verhaal en Mandala

In de cursus of workshop gaan we schrijvend een thema verkennen. Van daaruit ontwikkelen we vormen en beelden die we in de mandala verwerken. We maken schetsen of beginnen intuïtief. Het tekenen van een mandala is meditatief.

 

De Mandala is een oersymbool en betekent magische cirkel. Mandala’s vinden hun oorsprong in de Tibetaanse kunst en Boeddhisme. De mandala wordt gebruikt bij rituelen en bij het mediteren helpt het de beoefenaar zich te concentreren. Carl Jung zag de mandala als voorstelling van het onbewuste zelf.

Online

Via de computer lesgeven is een fijne manier om samen te werken. Zowel voor de deelnemer als voor mijzelf is het iedere keer weer inspirerend om elkaar op deze manier te ontmoeten. Het is anders dan live, maar evengoed met een heerlijke en warme dynamiek!

 

WORKSHOP VERHAAL & MANDALA   GRATIS

FLUXUS SCHRIJFATELIER    

Fluxus, centrum voor de kunsten, Zaandam

Woensdag 7 juli 2021 van 10.00 - 12.00 uur

 

FLUXUS SCHRIJFUUR

Fluxus, centrum voor de kunsten, Zaandam

Dinsdag 22 juni 2021 van 9.30 - 11.30 uur  

OPEN DAG

Fluxus, centrum voor de kunsten, Zaandam

Zaterdag 11 september van 12.30 - 17.00 uur

Twee gratis workshops:

Kort verhaal en Verhaal en Mandala 

VERHAAL & MANDALA 2021/2022

Cultuurhuis Purmerend

Start: 28 september 2021

Dinsdag van 10.00 - 12.00 uur

 

CURSUS KORT VERHAAL 2021/2022

Cultuurhuis Purmerend

Start: 28 september 2021

Dinsdag van 13.00 - 15.00 uur

CREATIEF SCHRIJVEN 2021/2022

Cultuurhuis Purmerend

Start: 30 september 2021

Donderdag van 19.30 - 21.30  

 

KORT VERHAAL 2021/2022 

Fluxus, centrum voor de kunsten, Zaandam

Start 29 september

Woensdag van 10.00 - 12.00 uur

De cursus is 8 keer.

 

VERHAAL en MANDALA 

Fluxus, centrum voor de kunsten, Zaandam

Start 29 september

Woensdag van 10.00 - 12.00 uur

De cursus is 8 keer.

 

KINDERVERHAAL

Korte cursus van 3 x

Cultuurhuis Purmerend

Zaterdag 30 oktober, 13 en 27 november

Van 13.30 - 15.30  

 

Tijdens de workshops van Helena doe ik fijne ervaringen op met schrijven over verschillende onderwerpen. Het levert me een paar uren “vormgeven” op aan wat er in me leeft. Het is altijd weer een verrassing en zo kom ik ergens aan waar ik niet eerder geweest ben! 

Winy Kuijper Koning

Bij de cursus Kort Verhaal heb ik veel geleerd over het proces van schrijven. Ik schrijf nu met de lezer in gedachten. Door de positieve feedback van Helena Jansz heb ik de cursus als heel prettig ervaren.

Roely de Gorter

Iedere keer vind ik het weer heel verrassend als de opdracht mij in werelden doet komen die wel  deels bekend zijn en toch ook weer niet. Mogen fantaseren, uitvergroten, je inleven in andermans gevoelens. Allemaal uitdagingen die twee uur voorbij doen vliegen. 

Karen Joachim