Agenda

Kort Verhaal

Bij de cursus Kort Verhaal krijg je de juiste technieken aangereikt, zodat jouw schrijven zich verder kan ontwikkelen. Een verhaal heeft een begin, een midden en een eind. Hoe maak je een goed plot? Hoe creëer je sterke personages? Je gaat dialogen schrijven en een pakkende beginzin die de lezer uitnodigen om verder te lezen. Hoe loopt jouw verhaal af? Heeft het een goed, dramatisch of een open eind? Ook leer je feedback geven en krijgen. In deze cursus werk je aan je eigen verhaal. Je gaat op zoek naar jouw stem en persoonlijke stijl. Schrijven als een ontdekkingsreis.

Creatief Schrijven

De cursus creatief schrijven biedt een breed scala aan schrijfgenres en technieken. Geschikt voor de beginnende of zoekende schrijver. Je leert werken vanuit de realiteit en fantasie. Voorlezen en luisteren naar elkaars verhalen stimuleert en inspireert. Je leert van elkaar! Uitdagende opdrachten en thema’s inspireren en helpen jou verder op je schrijfpad.

Het Schrijfatelier

Het schrijfatelier is een fijne plek waar zowel beginnende als de gevorderde schrijvers komen. De docent biedt een programma dat iedere schrijver uitdaagt. De creatieve schrijfflow wordt aangesproken en je zult merken dat ook jij een verhaal te vertellen hebt! Het is één keer in de maand op woensdagochtend. Af en toe hebben we een gastdocent in huis.  

FLUXUS SCHRIJFATELIER via Zoom

Fluxus, centrum voor de kunsten, Zaandam

Woensdag 10 februari 2021

van 10.00 - 12.00 uur

cursus & workshop

CURSUS KORT VERHAAL 2021

Fluxus, centrum voor de kunsten, Zaandam

Start 3 februari 2021

Nog 1 plek!

 

cursus & workshop

CURSUS KINDERVERHAAL 2021

Cultuurhuis, Purmerend

Start zaterdag 6 maart

van 13.30 - 16.00 uur

 

cursus & workshop

CURSUS CREATIEF SCHRIJVEN 2021

Cultuurhuis Purmerend

Start donderdag 4 februari 2021

van 19.45 - 21.45 uur

 

cursus & workshop

CURSUS KORT VERHAAL 2021

Cultuurhuis Purmerend

Start dinsdag 2 februari 2021

van 13.00 - 15.00 uur

 

cursus & workshop

Tijdens de workshops van Helena doe ik fijne ervaringen op met schrijven over verschillende onderwerpen. Het levert me een paar uren “vormgeven” op aan wat er in me leeft. Het is altijd weer een verrassing en zo kom ik ergens aan waar ik niet eerder geweest ben! 

Winy Kuijper Koning

Bij de cursus Kort Verhaal heb ik veel geleerd over het proces van schrijven. Ik schrijf nu met de lezer in gedachten. Door de positieve feedback van Helena Jansz heb ik de cursus als heel prettig ervaren.

Roely de Gorter

Iedere keer vind ik het weer heel verrassend als de opdracht mij in werelden doet komen die wel  deels bekend zijn en toch ook weer niet. Mogen fantaseren, uitvergroten, je inleven in andermans gevoelens. Allemaal uitdagingen die twee uur voorbij doen vliegen. 

Karen Joachim